Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2012 16:43 - Внимание: енергийни вампири!
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 2463 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Случвало ли ви се е да изпаднете в депресия след кратък и лековат разговор с привидно симпатичен човек? Случвало ли ви се е да изпитате огромна умора след неколкоминутно пребиваване в празно помещение? Случвало ли ви се е внезапно да загубите равновесие, разминавайки се с някого на улицата? Случвало ли ви се е да изпитвате чувството, че се реете във въздуха като перушинка? Ако отговорите на тези въпроси са положителни, навярно сте били под въздействието на т.нар. енергийни вампири.


image



Именно енергийният вампир,

 

прикриващ се зад маската на симпатяга

 

би причинил депресията ви. Именно енергийният вампир би оставил част от негативната си енергия в помещението, където е бил. Именно биополето на енергийния вампир би ви подбутнало на улицата. Именно на него дължите усещането, че сте перушинка, рееща се във въздуха.

Какво представляват енергийните вампири? Допреди двайсетина години те съществуваха, кажи-речи, само във фолклора и вицовете. Сега са обект на специални научни изследвания. Експертите ги разделят на два вида - едните съвсем съзнателно изсмукват физическата и психичната енергия на хората край тях, а другите изобщо

 

не осъзнават тази своя способност

 

Типичен пример за енергиен вампиризъм е скандалът. В 92% от случаите човекът, който го подклажда, е вампир, твърдят психолозите. Той ви заставя да излезете вън от кожата си и помпа енергия от вашите гневни изблици.

Така постъпват доста световни знаменитости. Според мнозина Желязната лейди Маргарет Тачър (премиер на Англия от май 1979 г. до ноември 1990 г.) е енергиен вампир. "Тя имаше способността да ме издебва в моменти, когато бях най-уязвима психически, дразнеше ме с надменното си поведение и нелепите си приумици и изпитваше страхотно удоволствие, виждайки, че съм побесняла", оплаква се Дженифър Найт, някогашна сътрудничка на бившата министър-председателка.

От същата категория, изглежда, е и

 

холивудската звезда Никол Кидман

 

Екссъпругът й Том Круз казва, че през последните две години от съвместното им съществуване тя очаквала с нетърпение брачната половинка да е в добро настроение и правела всичко възможно, за да го развали. "Издевателстваше над мен, докато се убеди, че нервите ми не издържат, и изведнъж прекратяваше атаките, усмихвайки се доволно", обяснява Том.

Ревнивците също са своеобразни енергийни вампири. Със своята подозрителност и недоверчивост те буквално изсмукват енергията на жертвата си. Колкото по-чести и необуздани са пристъпите им, толкова по-зле са

 

заподозрените в изневяра

 

Типичен пример в това отношение е световноизвестният физик и Нобелов лауреат Алберт Айнщайн. Той безумно ревнувал съпругата си Милева Марич и я заставял всяка вечер да описва в "сводка" с кого и къде се е срещала, какъв е поводът за рандевуто, колко е продължило то и т.н. В писмо до своя братовчедка нещастната сръбкиня се оплаква, че "... след всеки отчет Алберт си ляга доволен, а аз съм толкова опустошена физически и психически, че ми иде да се гръмна".

Вампиризмът се шири и сред началниците, предупреждават учените. Шефовете се зареждат с енергия главно по време на протяжни съвещания, обясняват те.

 

Ако босът ви се държи грубо

 

ако често - и най-вече безпричинно! - хока и обижда, внимавайте в картинката. Твърде възможно е "да папка" от вашата виталност.

Точно такъв бил знаменитият френски комик Луи дьо Фюнес, който през последните пет-шест години от живота си притежавал фирма за връзки с обществеността. Той си набелязвал черни овце сред персонала и всекидневно ги хокал. Един от набедените за мързеливци до такава степен се шашнал, че си купил надуваема кукла, кръстил я Луи и всяка вечер дърпал с все сила носа и ушите й, викайки: "Така ти се пада, така ти се пада!".

На работната площадка не само шефът може да е енергиен вампир.

 

Мнозина се оплакват от колеги

 

които са вечно недоволни. Не е необходимо такъв човек непременно да говори, да мрънка - той изсмуква жизнената ни енергия с биополето си на мрачен сфинкс, дразнещ се от всичко и всички.

Пазете се и от мерзавците-ласкатели, съветват специалистите. Те правят добро впечатление на наивниците, индуцирайки им чувството за близост, за комфорт. Този род енергийни вампири влизат под кожата ни, непрекъснато ни внушават, че сме прекрасни. Лъжливите им слова уж ни успокояват, но всъщност са параванът, зад който "доброжелателите" се възползват от нас.

Такъв ласкател бил

 

знаменитият френски писател Оноре дьо Балзак

 

Създателят на "Човешка комедия" сипел наляво-надясно любезност след любезност, хвалба след хвалба. Една от многобройните му любовници - графиня Роз дьо Балфур - разказала на своя приятелка, че след всяка среща със сексуалния маниак имала чувството, че й липсват или черният дроб, или далакът, или стомахът...

Как да се предпазим от посегателствата на енергийните вампири? Постарайте се да не уведомявате никого за своите неприятности, проблеми, грижи и слаби места, съветват психолозите. Възможно е сред роднините, приятелите и колегите ви да има вампири, които непременно ще се възползват от притесненията ви, ще отнемат от енергията ви и така

 

ще подсилят грижите ви

 

Определете свой индивидуален праг на търпимостта, който никой не бива да прекрачва. Не жертвайте собствените си интереси заради отявлени мерзавци, колкото и да настояват за това. Отстъпите ли, те "ще се качат на главата ви" и често ще употребяват вашата енергия.

Ако общуването с даден човек ви е неприятно, ако след него се чувствате зле, избягвайте контактите "очи в очи", фиксирайте погледа си между веждите му. Според специалистите именно това е начинът да се спасите от вампирските му помисли, да туширате желанието му за изсмукване на енергията ви.






Гласувай:
0



1. анонимен - много вампири има в блога. завиж...
25.07.2012 21:38
много вампири има в блога. завиждат, разглеждат, никога не коментират и не
гласуват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 209981
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031