Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 09:47 - Човекът произлязъл от маймуната?!
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 1750 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Човекът не е произлязъл от маймуната вследствие на еволюция - маймуната е произлязла от човека поради инволюция (деградация), твърдят руски специалисти. Тяхната теория е поредната "бомба", която взриви научното братство. Страхотна сензация - така окачествиха експерти от цял свят книгата "Антропологически детектив", чиито автори са московчаните проф. Александър Белов, антрополог, и доц. Николай Замятин, биолог. Бестселърът ще бъде преиздаден в огромен тираж до края на август т.г. 


image



Проф.Белов и доц.Замятин

 

правят на пух и прах теорията на Дарвин

 

за произхода на човека, обръщайки я с главата надолу. Според тях в дълбока древност, стремейки се към сливане с природата, разумните същества се евакуирали в горите, където постепенно подивели, деградирали и се превърнали в примати.

"Четири големи бедствия са подложили крак на човечеството през цялата му история - един ледников период и три потопа", обяснява доц.Замятин. След всяка катастрофа

 

оцелелите преминавали

образно казано, през тясното "гърло на бутилката"  - броят на прародителите намалявал, оставали само най-приспособените. Така те се редуцирали буквално до няколко фамилни клана. Все повече и повече техни прдставители започвали да подивяват, предпочитайки примитивното съществуване, и се израждали в тежките условия. С течение на времето тялото им загрубявало, покривало се с гъсти и дълги косми, привиквало към студа и кръвожадните животни и т.н.

 

Речта лека-полека изчезнала

 

защото не била нужна. С други думи, хората се превръщали в диваци, после - в маймуночовеци, човекоподобни маймуни и накрая - в познатите ни шебеци, гибони, лемури, макаци и т.н. Руските учени прокарват и друга идея: част от диваците пък инволюирали до такава степен, че се "трансформирали" в риби, птици, кучета, къртици, слонове - изобщо в цялата фауна, съществуваща сега на Земята.

 

Фантастика ли е всичко това

 

"Не, по всяка вероятност нещата са се развили точно според нашия сценарий, категоричен е проф.Белов.- Факт е, че не знаем как са изглеждали предците ни, но е ясно, че маймуни те никога не са били."

Еволюционната теория на Дарвин отдавна "плаче" за корекция, смятат руските изследователи. Ако прапрадедите на човека са били ловци, произлезли от маймуните, които наблягали предимно на месото, както твърди английският учен, защо

 

челюстите на съвременните хора

 

са толкова слаби, питат Белов и Замятин. Още един въпрос: защо храносмилателната ни система е зле приспособена към преработката на сурово месо, защо костите и мускулите ни не са сглобени така, че безпроблемно и безгрижно да си скачаме от дърво на дърво, както са правили и продължават да правят маймуните? Дарвиновата теория не може да обясни и факта, че, превръщайки се в хора, те

 

загубили космите по тялото си

 

но "гривата" на главата им останала. Многобройните опити за вчовечаване на маймуни засега са безуспешни. Те се поддават на дресиране, дори произнасят някои звуци, по-интелигентните могат да четат елементарни музи, но всичко това за тях е форма на игра.

Впрочем, да сте виждали или чували някъде някоя маймуна да се е превърнала в човек?! Руските изследователи подчертават: загиналите (изчезналите) цивилизации на Земята са много.

 

Техните руини мълчат

 

местните жители нищо не знаят за произхода на каменни статуи, пирамиди и дори на цели градове. Типичен пример в това отношение са Великденските острови, намиращи се в южната част на Тихия океан. Те са открити от холандците през 1722 г. Пришълците били поразени. Сред туземното население процъфтявали канибализмът, насилието и войните - нима тъкмо тези озверели хора са създали

 

огромните каменни фигури с човешки лица

 

- първото нещо, което мореплавателите зърнали, слизайки на брега?! Защо да не предположим, че архитекти и строители на това чудо са древни хора, преселили се в джунглите и станали диваци, а после - маймуни?

На територията на Перу, в Андите, се намира древният град Тиауанако. Той е изграден от каменни блокове, всеки от които с тегло около 200 т. Върху част от блоковете са се запазили сребърни украшения с тегло до половин тон. Когато

 

испанските конкистадори открили този град

 

той бил празен. Местните жители обитавали жалки сламени колиби и нямали никаква представа нито от архитектура, нито от топене на метали. Къде са създателите на Тиауанако? Дали пък не са се превърнали в маймуни?

В края на XIX в. в глухите девствени гори край африканските реки Замбези и Лимпопо, италиански пътешественици се натъкнали на каменна крепост с 15-метрови кули, край която имало пещ за топене на метали. Този район обаче бил напълно необитаем.

 

Кому и кога са трябвали крепостта и пещта

 

Кой ги е създал? Загадка. Отговорът навярно трябва да се търси от маймуните, обитаващи споменатите девствени гори.

В началото на миналия век в непроходимите джунгли на Индокитай френският изследовател Анри Муо открил така наречения Мъртъв град, състоящ се от дворци, храмове, амфитеатри и др., чиято площ е 17 кв. км. Във и около постройките нямало жива душа. Джунглите (квадратурата им е около 500 кв.км) обаче са напълно необитаеми.
Привидения ли са построили Мъртвия град?!

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 210579
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930