Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 19:59 - МЕТНАХА КОМАНДОСИ ОТ ПАКИСТАН В АФГАНИСТАН ЗА ЧАСТИ ОТ СЕКУНДАТА
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Двама американски командоси са телепортирани от Пакистан в труднодостъпен планински район на Афганистан. Сензационният експеримент е осъществен в средата на септември т.г. благодарение на технология, създадена от калифорнийски учени.  „Прехвърлихме доброволците за части от секундата през пространствено-времеви тунел”, съобщи проф. Джим Талбът от Лабораторията за реактивно движение, Пасадина, който ръководи изследователския екип.  

 

Телепортирането е мигновено преместване на живо същество или предмет от една точка в пространство-времевия континуум в друга без видимо използване на физическа сила. Десетки години мнозина учение се инатят – отричат го, защото според тях противоречи на физическите закони. Но инатът е едно, а действителността – съвсем друго.

Любопитна подробност: телепортирането е описано дори в древни летописи и легенди. През I в. пр.Хр. например император Домициан организирал в Рим публичен линч над Аполоний Тиански, магьосник и философ. В даден момент Аполоний изчезнал и се появил след няколко часа на стотици километри от Светия град.

В старинен документ монаси от ордена на доминиканците твърдят, че видяли Мартин де Поррес (1579-1639) - перуански свещеник и лекар, едновременно в Мексико, Китай и Япония, макар че той никога не е напускал Лима. Според слухове Поррес минавал през затворени врати и бил ясновидец.

Много истории за телепортиране може да се намерят в книгата „Нашата посещавана планета”, чийто автор е американският журналист Джон Кийл. През май 1968 г. съпрузите Видал пътували с кола  от аржентинския град Часкомус до селцето Майца, отдалечено на 242 км. Приятели чакали семейството няколко часа, но не го дочакали. Видал се обадили от консулството на Аржентина в Мексико, разположено на ... 4000 км. Обяснили, че автомобилът им изведнъж спрял на пътя и бил обвит от бяла мъгла. Призляло им. След няколко минути мъглата се разсеяла и те видяли, че са на непознато място. Впоследствие разбрали, че се намират в Мексико.

На 4.1.1975 г. младият аржентинец Карлос Диас, отивайки на работа, се почувствал зле. За да не падне, приседнал на крайпътна полянка. Свестил се след 6 минути в един парк на Буенос Айрес, намиращ се на 805 км от онази полянка.

Починалият преди няколко години южнокореец Ким Ду Ок – майстор на източните бойни изкуства, също можел да се телепортира. Дребничкият и жилав възрастен мъж за броени мигове побеждавал партньорите си. Кадри от видео, направено със специална апаратура, показват, че по време на състезания той изведнъж изчезва в пространствено-времева дупка, оставяйки мъгляв силует, и тутакси се появява на друго място. Докато противникът продължавал атаката срещу миража, Ким го сразявал внезапно от друга, неочаквана посока.

Най-интересното и най-коментирано телепортиране е знаменитият „филаделфийски експеримент”, смятан за една от най-големите тайни на миналия век. Ето какво представлява той. Американски учени изпълняват военна поръчка – да направят ескадрения миноносец „Елдридж” невидим за радарите. На борда на кораба е инсталиран огромен магнетрон - свръхмощен генератор на електромагнитни вълни. Експериментът започва с първото включване на уникалния апарат. То е през октомври 1943 г. (точната дата не е известна, мястото е гр.Филаделфия). Веднага след като генераторът започва да работи, „Елдридж” изчезва не само от екраните на радарите, но и от мястото, където се намира - буквално се изпарява. Внимание: след няколко секунди той сякаш пада от небето в пристанището на Норфолк, Вирджиния, намиращо се на около 320 км от Филаделфия. Част от моряците загиват, останалите обезумяват.  

Според една хипотеза експериментът е дело на Алберт Айнщайн – чрез него световноизвестният физик тайно проверява своята Единна теория на полето. Възможно е обаче сценаристът на невероятния научен опит да е гениалният сръбски инженер и физик Никола Тесла, който работи с Айнщайн по много проекти.

Н.Тесла умира на 7.1.1943 г. Преди това сигурно участва – и още как! – в подготовката на експеримента. За съжаление след неговата кончина целият му архив е конфискуван от ФБР.

 

 

 

 



 

 

 







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 209980
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031