Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 15:48 - Геният Тесла предизвикал Тунгуската катастрофа
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.01.2014 19:35


 
Мнозина специалисти твърдят, че Тунгуската катастрофа на 30.6.1908 г. е дело не на метеорит, който се взривява на 10-ина километра над сибирската тайга (официалната версия), а на гениалния сръбски учен Никола Тесла.
В края на май 1907 г.  Тесла пише на главния редактор на „Ню Йорк Таймс”: „Моята безжична апаратура може да превърне всеки район от земното кълбо в място, неподходящо за живот”. Той сигурно не се е затруднил да изстреля плазмен снаряд и да го насочи към Сибир. Впрочем, в края на юни 1908-ма няколко лаборатории, сред които британската „Кавендиш”, регистрират плазмена топка, фучаща от запад на изток (от Америка към Русия). Дали това е торпедо, експлодирало над слабо населената тайга?! Твърде възможно.

Кой е Никола Тесла?
На 10.7.1856 г. в семейството на сръбския православен свещеник Милутин Тесла и хърватката Джука Мандич се ражда бебето Никола. Шестгодишният Нико постъпва в училището на Карловац и завършва 4 класа за 3 години, а в 1875 г. става студент по електроинженерство в Техническия университет на Грац.
Историята мълчи по въпроса завършил ли е висшето си образование. Известно е само, че в края на 1878 г. напуска Грац и прерязва пъпната връв, свързваща го със семейството. Две години по-късно се записва в Карловия университет, Прага. Но сърце не трае: изкарва само един семестър и се маха. После се премества в Будапеща – назначен е за инженер в тамошната Национална телефонна компания.
През следващите няколко години изобретява асинхронния двигател и няколко устройства, чиито функции се базират на въртящи се електромагнитни полета, и получава патенти за тях.
По покана на Томас Едисон заминава за САЩ и постъпва в неговата компания. Обаче два остри камъка брашно не мелят и Никола скорострелно се „изпарява” от фирмата на Томас.
През 1888 г. Тесла печели конкурс за изграждане на електроцентрала на Ниагарския водопад. Непосредствено преди Първата световна война продава голяма част от патентите си, за да инвестира в производството на универсален радиопредавател, но този проект се проваля и той губи крупна сума. Междувременно създава първата в света луминесцентна лампа. Важна подробност: мозъкът му изпипва от раз всички детайли на уредите и след създаване на прототипите не се налагат корекции.
Тесла умира беден на 7.1.1943 г. в Ню Йорк. Това са сведенията, използвани от биографите му. Но има и неофициална информация за
сърбо-хърватския гений, която буквално спира дъха.
Акад.Олег Фейгин, украински физик-теоретик и автор на 4 книги за Никола, твърди, че той е достоен поне за 5 Нобелови награди: за внедряване на променливия ток (преди това в бита и промишлеността се използва прав ток, а това е свързано с редица неудобства), за откриването на рентгеновите лъчи (Тесла изпреварва с 5 години В.Рьонтген), за изобретяването на линейния колайдър (Големият адронен колайдър, изграден под Женева, е по-примитивен в сравнение с „рожбата” на Никола), за създаването на магнетрона – уред, генериращ радиовълни със свръхвисоки честоти, и за теорията, според която Земята е гигантски проводник на електричество.
„Тесла бил много напред с материала. Той не общувал с колегите си, не е имал ученици и никого не е посветил в секретите си”, обяснява акад. Фейгин и допълва, че голяма част от архива на учения, свързана със създаването на свръхмощно оръжие, е изчезнала безследно.
Не е тайна, че през последните години от живота си Никола работи за Управлението на стратегическото разузнаване на САЩ и по негова поръчка изобретява лъчите на смъртта: електромагнитни импулси, които се фокусират върху обектите и ги поразяват с енергийното си въздействие.



  Ученият-чешит общувал с мъртъвци

Никола Тесла е голяма загадка. Според негови познати той пишел стихове, занимавал се с музика и философия и говорел перфектно 8 чужди езика. Падал си по окултното, имал видения, общувал с душите на мъртъвци и влизал в аурата на живи хора. Страдал от странни фобии и натрапчиви идеи. Полудявал при мисълта, че наоколо гъмжи от микроби и, отсядайки в хотел, искал всеки ден банята му да се зарежда с 18 хавлии.
Любопитна подробност: фотографът, заснел погребението на големия учен, останал с пръст в уста, понеже снимките на ковчега и покойника се оказали ... абсолютна чернилка. Някой (нещо) се е погрижил(о) да ги съсипе.

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 210009
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031