Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2012 12:35 - Лаещ призрак всява страх и ужас
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 994 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2012 16:12



Британската Служба за проучване на аномални явления стартира през септември т.г. мащабно изследване на загадъчното явление „куче призрак”.

image

Стара истина е, че кучето е приятел на човека. Но това не важи за митичния черен пес, известен още като „куче призрак”, чиято поява всява страх и ужас и както твърдят езотерици, вещае смърт. Интересна подробност: този призрак шета предимно из Англия.
Очевидци разказват история, чийто главен герой е Грейн Греъм, пазач на плаж в графство Норфък. В лятна утрин на 1997 г. той забелязал на пясъчната ивица огромен пес с козина като цвета на нощта. Четириногото изобщо не приличало на родствениците си – тичало съвсем целенасочено. Когато гладкото бягане му омръзнало, хвърлило се към гъст храсталак и преди да се бухне в него, буквално се разтворило във въздуха. Колега „успокоил” Грейн: „Няма страшно, най-лошото, което може да ти се случи, е да умреш.” И познал: Греъм се гътнал изневиделица точно 2 седмици след срещата със странния пес.
Подобно преживяване имала и Бренда Бартън от британското градче Бармби. В прохладна септемврийска вечер на 2003 г. тя и сестра й се връщали от местния пощенски клон и изведнъж зърнали огромно куче. Бренда обичала божиите твари и посегнала да погали животното. Но то се смалило до размерите на котка още преди да го докосне.„Омагьосано е, не биваше да го доближаваш”, нахокала я кака й. След 20-ина дни Бренда тотално превъртяла и останала в психиатрична клиника до края на живота си.
Много изследователи твърдят, че кучето призрак е от плът и кръв и лапите му оставят следи. През 1987 г. екземпляр от този вид нахлул в църквата на английския град Блабърг по време на служба. Четириногото прескочило няколко реда столове, хвърлило се върху един от миряните и отхапало дясната му китка. После откъснало солидно парче месо от левия крак на друг мъж, впило острите си зъби в рамото на свещеника и изхвръкнало през прозореца, възнасяйки се към небето. Няколко облегалки на столове все още пазят отпечатъците от лапите и ноктите му.
В старинен британски ръкопис се разказва, че през XII в., когато в Англия управлявал крал Хенри II Плантагенет, в лондонската тюрма „Нюгейт” се случило прелюбопитно нещо. В знаменития затвор бил въдворен магьосникът Джулс. Тъй като „курортистите” в „Нюгейт” били оставени кажи-речи само на пост и молитва и виждали храна доста рядко, мнозина от тях се превърнали в канибали. В даден момент трима людоеди се нахвърлили върху Джулс и го изяли. След една седмица – незнайно откъде и как! -­ в „апартамента” им се вмъкнало разярено фосфоресциращо черно куче с огромни размери, което прегризало вратовете на канибалите, замезили с магьосника. В продължение на година и половина след кървавия „банкет” лондонската тюрма била огласяна от кучешки вой и миришела на разложени трупове.
Загадъчната гора Канок Чейз
image   Горският масив Канок Чейз в Стафордшир се слави като любимото място на „кучето призрак” и като район, където често кацат и излитат НЛО. Местните хора разказват какви ли не истории, свързани със загадъчния пес.В лятна вечер на 1972 г. например Найджъл Ли, обитаващ къща край Канок Чейз, се прибирал у дома с колата си. Вниманието му изведнъж привлякло странно кълбо, полюшващо се на 10-ина метра над земната повърхност и излъчващо синя светлина. В даден момент от сферата някой (нещо) изстрелял(о) 6 големи алени искри, които паднали пред автомобила. Найджъл видял как искрите се разтварят във въздуха и на тяхно място изниква огромно черно куче с фосфоресциращи лилави очи. „Гледахме се с песа в продължение на 20-30 секунди и той бавно се запъти към гората”, спомня си Ли и добавя, че месец и половина след случката се чувствал много зле.
Кълбовидната мълния в кюпа на обичайните заподозрени
image Кълбовидната мълния... image ...и плазмата са сред „виновниците” за появата на загадъчното четириного. Някои изследователи смятат, че явлението „куче призрак” не е нищо друго освен халюцинация. Според други то е изкривено изображение на най-обикновено четириного. Но кой и защо усуква нормалния образ?!
Не са малко и специалистите, твърдящи, че песът е от категорията „циклични видения”  -  ­ енергийни отпечатъци на умрели кучета, които се появяват при възникване на по-особени метеорологични явления. Шотландски физици пък са убедени, че „кучето призрак” е свързано по определен начин с кълбовидните мълнии. „Статистически данни показват, че необикновеното псе се появява в периоди на повишена активност на тези явления”, обяснява проф. Клайв Кондън от университета на Единбург. А най-екзотичната хипотеза гласи, че странните четириноги всъщност са плазмени обекти, привличащи като магнит прашинки и миниатюрни почвени частици.

Материалът е публикуван във вестниците "Телеграф" и "Политика"

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 210832
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930