Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 09:18 - Луната натъпкана с тайнствени постройки
Автор: astromarsianka Категория: Други   
Прочетен: 2288 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Оригиналните фотоленти със загадъчни обекти на Луната, заснети при първото посещение на земни хора на сателита, са укрити, съобщи  бившият ръководител на фотослужбата на НАСА Кен Джонстън. Специалисти нарекоха разкритията на ексшефа мошеничество. Други обявиха Джонстън за психичноболен. Трети обаче потвърдиха изнесените факти. Сред тях е американският учен проф. Джоузеф Скипър, който заяви, че на снимки, направени с апаратурата на сондата "Клемънтайн", доста ясно се виждат мистериозни изкуствени обекти.


image


Екип, включващ астрофизици, историци и космонавти ветерани, вече изучава архивите на НАСА. Оригиналните ленти, запечатали разходката на Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, първите земни хора, стъпили на сателита (20.7.1969 г.), още преди 23 години са предадени в Националния архив на САЩ. В даден момент НАСА ги иска за съхранение в центъра за космически полети "Годард" и ги получава. Изборът пада на "Годард", понеже само там има апаратура, позволяваща да се гледат и анализират "пенсионираните" 16-милиметрови ленти.
Колко време е продължило това разглеждане никой не знае. Факт е, че лентите

изчезват именно от центъра "Годард"

Да обърнем мислено стрелата на времето. На 16.7.1969 г. от космическия център "Кенеди" е изстрелян корабът "Аполо 11", на чийто борд са астронавтите Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин. Целта е екипажът на всяка цена да достигне Луната, да кацне на повърхността й, да я фотографира, да събере и достави на Земята образци от местния грунт, да осъществи директна телевизионна връзка с Центъра за управление, да инсталира научна апаратура, която да предава информация на Земята, и да се върне.

За разлика от предишни американски мисии

със същите задачи, приключили повече или по-малко трагично, тази протича като по мед и масло. На 19.7.1969-та "Аполо 11" се установява на окололунна орбита. На следващия ден спускаемият модул "Ийгъл", където са Армстронг и Олдрин, се отделя от него и се насочва към повърхността на сателита. Точно в 20 ч 17 мин 42 сек по Гринуич "Ийгъл" каца на предварително набелязаното място в Морето на спокойствието. Външната му камера показва на човечеството първата крачка на Нийл Армстронг на Луната. Веднага след това астронавтът произнася знаменитата фраза "една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството". Петнайсет минути по-късно от модула излиза и Олдрин, който също

"прави тегели" по повърхността на спътника

Тримата астронавти се връщат триумфално на Земята на 24.7.1969 г. след 195-часов престой в Космоса, изпълнили всички поставени им задачи. Това е официалната версия за мисията "Аполо 11".
Обаче има и неофициална версия, която е доста шокираща. Според нея, след като "Аполо 11" се установява на окололунна орбита, екипажът пита Центъра за управление на полета: "Къде се намира сега третата степен на ракетата "Сатурн", с която ни изстреляхте?" Отговорът е: "На 11 000 километра от вас. Защо?" "Господи, те ни наблюдават!", възкликват Армстронг, Олдрин и Колинс. "За кои "те" говорите?", интересуват се от Земята. "Щом онова, което виждаме в илюминатора, не е третата степен на ракетата, значи е

кораб на извънземни

обясняват астронавтите.
След завръщането си Нийл, Едуин и Майкъл разказват на ръководителите на полета, че през илюминатора видели чудновато тяло с кълбовидна форма, което се движи на зигзаг. Армстронг споделя, че стъпвайки на Луната, забелязал силна светлина, излъчвана от разположен наблизо кратер. "Надали ще повярвате, но освен нас там имаше и други посетители - космическите им кораби се бяха наредили по ръба на кратера", допълва той.
Специалисти твърдят, че на част от оригиналните фотоленти се виждат

предмети с необикновена форма

- два гигантски паралелепипеда, три-четири кули от прозрачно стъклоподобно вещество с височина няколко километра, фосфоресциращи цилиндрични небостъргачи и др.
Фотографиите, на които ясно личат странни изкуствени обекти, са любима тема и на Кен Джонстън. Той смята, че "неудобните" снимки са скрити по нареждане на началници от НАСА - за да не всяват смут и паника след населението.
Тези дни проф. Джоузеф Скипър, астрофизик от чикагския Институт за космически изследвания, заяви, че Джонстън не е мошеник, а съобщеното от него

не е плод на болен мозък

"Внимателно проучих стотици от 1 800 000-те фотографии, направени с апаратурата на сондата "Клемънтайн", която от 26 февруари до 22 април 1994 година изследва и заснема естествения спътник на Земята", казва ученият. Според него повърхността на Селена буквално е задръстена от кули, загадъчни постройки като пресечени конуси, кубове, паралелепипеди и пирамиди и всичко това е с изкуствен произход. "Тези снимки не са бракувани, всеки, който иска, може да ги види и да се убеди в качеството им", обяснява професорът.
Е, да, всеки може да ги види, ако са на мястото си. Защото вероятността да бъдат скрити е доста голяма.

Материалът е публикуван във в."Стандарт"




Гласувай:
2



1. kostadin - Типичен разказ на очевидец
26.07.2012 09:50
Типичен разказ на очевидец.
Ние усещаме нещата в определен диапазон ,а в диапазона забранен за нашщите усещания какви ли светове още има
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: astromarsianka
Категория: Други
Прочетен: 210681
Постинги: 64
Коментари: 41
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930